naik ruam, untuk baby yang bAru masuk 1 bulan

mommies sekalian, krim apa yg sesuai ye.. ada org ckp snow white cream.. elok ke?

3 Balas

Naik ruam kat mana tu? Anak saya kalau naik ruam kat muka, mostly sebab ruam susu atau ruam panas. Saya tak letak apa2 (cream, lotion, bedak). Saya biarkan je sebab akan hilang sendiri. Kalau makin teruk saya akan bawa anak pergi klinik pakar kanak-kanak. Kalau naik kat badan pun sama. Selalunya sebab ruam panas. Saya teruskan dengan rutin biasa. Anak saya cuma pakai body lotion je. Sambil tu saya pakaikan baju yang tipis dan selesa, bukak aircond dan anak saya tak bedung. Nak elakkan anak dari berpeluh.

check ingredients krim tu, sesuai tak untuk baby. jangan sapu krim sembarangan. ruam naik sebab apa? kalau ruam panas, cuma bersihkan/mandikan kerap, nanti dia elok sendiri. kalau ruam susu atau ruam pampers, boleh cuba sapu susu ibu.

anak saya naik ruam kat muka saya letak snowhite Cream treatment strawberry memg berkesan kulit baby pon flawless je hehehe