Ruam peluh

Macam mana ya mommies² sekalian. Baby kuat peluh. Apa cream yang sesuai dan selamat baby 5 bulan? Atau ada petua? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

Ruam peluh
17 Balas

Alaa siannya sayangg. Mcm bukan ruam je ni. Dah bawak g klinik ke? Maaf saya tak ada cadangan cream. Saya pun baca komen mommies dekat sini utk future reference saya. Semoga anak awak cepat sihatt. Aamiinn

Bawak checkup di klinik dahulu. Nnt doc akan bg ubat yg sesuai. Kalau lmbt baik guna ubt doc bg . Sy recommend sebamed baby lotion sis. Ade jual di farmasi .

Ini bukan ruam peluh sis, better ke klinik, ank sy pnh naik mcm ni, doctor diagnosed scabies.. tp yg ni sy tak pasti, cuma yg pasti bukan ruam peluh

Lain macam yg dikatakan ruam peluh ni. Jangan pakai sabun dulu. Mandi dgn air suam je. Pakai baju yg berlubang2 / net tu. Refer doktor ya.

ni bkn ruam peluh sis ni ruam alegik. kdang2 jadi bila baby alegik sabun pencuci pakaian. bila baby berpeluh baru keluar.

tu mcm jerawat/bisul puan. jarang ruam peluh ada isi dlm dia. bawak ke klinik ya puan, takut ada jangkitan kuman/masalah lain.

umi sy guna bedak yoki ni untuk ruam.. newborn pon bole pkai klu ad ruam pampers.. sy guna untk bby sy Alhmdulillah serasi..

X sama ngn ruam peluh yg ada pada ank sy. Better sis bawa consult ngn doktor cek sama ada itu ruam peluh @ lain.

Semoga baby cepat sembuh..saya tak cadang apa2.. Better sis bawa pergi check Di klinik dengan doktor dulu..

try soothe cream najlaa.kt klinik semua cream ade steroid,bhya tuk kulit lg2 baby