Period Irregular

Mommies sekalian. Boleh bagi tips untuk mengandung bagi period yang tak teratur? Saya dah kahwin hampir 4 bulan, masih mencuba untuk hamil.. semalam gembira sebab period dah lewat 4 hari, tapi tadi check dah datang period pula.. masih belum ada rezeki..

8 Balas

Sis kena seimbangkan dlu hormon bdn sis, sbb hormon yg x seimbang menggangu kitaran haid, jika hal ni berlaku masa subur sis tdk d ketahui bila akn berlaku,dan menyukarkan sis utk mendpat zuriat, sis kena banyak minum air, makan sayuran dan makanan berkhasiat yg lain, jika brt badan sis tdk normal, sis kena usaha utk stabilkan berat badan sis..

Sy pon period irregular lepas kahwin. Alhamdulillah, lepas ikhtiar makan royal v period regular pastu skrg pregnant dah tunggu mase nak melahirkan je. Semoga dipermudahkan segala urusan awak.

salah satu tips, try kuruskan badan. jaga pemakanan. makan kurma, selawat dan niat. selain tuu, boleh ikhtiar urut. in shaa Allah.

Just make sure tau wktu subur sis. Kira 14 hari dr tarikh period. Sbb sy pun x teratur.

Sis guna apcel apricot tablet.... Sy pun guna itu sbb irregular period sekarang 12weeks

4y ago

0163338297 u tanya dia blh hantar sis

Guna opk untuk cari hari subur ☺️

Cari waktu subur guna opk..

Pastu try mkn folic acid