Upt negative

Dah 3 minggu lewat period, pagi tadi cek upt -ve...saya irregular period...agak kecewa🥹...Mommies doakan saya ada rezeki ye lepasni😘

6 Balas

Hai awak.. Sy pun macam awak, irregular period since zaman sekolah lagi. Every month period tak pernah tetap. And akhir tahun lepas sy last period bulan 11, check upt masa bulan 12 dan bulan 1 sy -ve. Sy jadi down sgt time tu. Then sy taknak stress2 so sy malas nak fikir sgt pasal pregnant, sy fikir maybe tu hormon sy je. Tapi alhamdulillah bulan 2 sy +ve, time tu pn sy memg tak fikir langsung pregnant. Saje2 check sbb breast sy rasa sakit lain macam. So betul la mcm org cakap, kita jangan terlalu stress and fikir sgt pasal pregnant ni. Cuma teruskan berdoa dan jgn terlalu berharap okay. Allah akan bagi kita anak bila masanya yg sesuai. Oh lagi satu, sy selalu amalkan.. Time husband sy pergi solat jumaat dia memg rajin sedekah kat masjid. So sy suruh dia niatkan sekali utk rezeki anak. Insha Allah.. Apa2 pun kita ikhtiar, berdoa dan selebihnya kita serahkan kat Allah ya🤍

sis dah buat check up untuk irregular period tu? seeloknya rawatkan yg tu dulu. period tak regular sebab sistem repro tak sihat. nanti affect baby yg terhasil juga. untuk kesihatan & kebaikan baby nanti juga, seeloknya rawatkan diri dulu. kita bukan takat nak ada anak, kita nak yg terbaik untuk anak kan. jadi mula dengan jaga sistem reproductive kita dari awal.

Saya faham perasaan tu sebab saya pernah berada di tempat awk. Insya’allah jangann berhenti berdoa. Allah akan bagi pada waktu yg sesuai. Sabar & percayalah pada takdir Allah. Sy doakan awk dikurniakan zuriat. 😊

rezeki anak tu akan hadir bila tiba masa yg tepat. nikmati rezeki lain dulu skrg mommy. masa lapang tidur lena tak kena bangun in between pun rezeki

inshaAllah, Moga Allah kurniakan rezeki zuriat buat sis 🤲🏻

semoga ada rezeki