Dua Rahim

Hi mommies... Sebelum ni sy pernah keguguran 4 kali... dan sy ke hospital u thu apa mslh sbnrnye...akhirnya doktr bgthu sy mmpunyai dua rahim yg mna kalau pregnnt mmg sush nk lekat dan akn gugur.mmg sdih sngt tp kn kuatkn diri.. and doktr suggest if sy prgnnt again.. Mkn duphaston even x kuar darah or spotting..... Last sy keguguran bln april thun ni... skrg sy x pasti sy hmil lg atau x sbb last period sy 23.5. 2019...sy pnh buat test upt n positive.. Sy amalkan duphaston skrg.. Bli farmasi... Sbb trauma nk g klinik lg... Sy pun tak thu apa patut sy buat skrg... Sy tkut nk g klinik..tkut nk thu apa doktr bgthu...dan doktr jgk bgthu if sy prgnnt sy kna bedrest... X bleh buat apa2 krja... Sy bkerja jauh dr suami... Suami di smnnjg sy di srwk... Sy mhu nsiht dr mommies smua apa yg ptut u sy buat nk jg diri sy sbb sy bkrja... Tiada org akn jg sy.... Bersendirian di Srwk...

2 Balas

Kalau sis syak sis mengandung, sy rasa better sis confirmkan dgn klinik. Buatlah sehabis ikhtiar agar baby kali ni bertahan sampai ke akhirnya. Kalau perlu ambil ubat utk kuatkan rahim, ambillah. Kalau perlu bedrest, sila lah bedrest. Kerja rasanya boleh minta unpaid leave sbb ada kawan sy pernah macam tu. Majikan memahami sbb dah lama TTC. So kali ni bila dia pregnant. Mmg dia btul2 jaga. Sayang baby sis. Nak dapat sorang bukan senang. Semoga dipermudahkan segalanya buat sis.

5y ago

Tq sis.. Betul apa yg sis ckp... Sbb dah 5 thun kawen dengan 4 keguguran.. Sngt trauma bg sy bila klo thu pregnnt sbb sy akan pk yg bkn2.. Sy akn pk akn trjd mcm sblm ni ke... Sbb tu sy tak thu nk rsa excited ke tidak...n kkdg sy tkot u pregnnt.. Sbb tu bila thu cmni sy x thu nk buat pe.... Tq for ur advice.. Myb sy akn amik tindkn mcm yg sis ckp...

gugur brpe bulan sis?

5y ago

Mostly around 6 7 8 weeks mcm tu...