Taknak minum susu botol

Hi mommies , saya terlampau risau sngt2, anak dh tiga bulan lebih, tiba2 taknak minum botol. Susu dh try tukar yg lain pun taknak, botol dh tukar mcm2 pun taknak minum.. sebelum ni ok ja minum susu botol. Saya mix susu fm dan susu badan. Bawa ke klinik dr kata takda apa2, budaknya tak demam tekak pun ok tak merah.. ada yg pernah hadapi situasi ni?? Dia nak mengempeng jaa, botol dah taknak lansung . Diapers dia dh kurang dari kuantiti biasa.. sebab kurang menyusu . Ok ke baby saya ni?? Risau. Ada yg boleh share pengalaman sama

2 Balas

boleh cuba cara ni: 1. minta husband yg intro semula botol. puan duduk jauh sikit waktu intro. 2. puting botol boleh tukar kepada wide neck. 3. siang bagi botol shj. malam directfeed. 4. waktu directfeed, nampak anak dah tido. masuk jari kelinking tolak mulut anak dri nipple puan. baru slowly tarik jari. atau boleh standby pacifier utk anak nyot2. klo puan risau anak puan dehydrate, boleh monitor air kencing anak puan dekat diapers. yg normal warna kuning jernih.

Hi, boleh jadi baby dah selesa dengan direct feeding . Baby mengempeng pun sebenarnya mereka tengah hisap susu juga. Sentuhan ibu paling selesa untuk baby.