twin baby

Hi mommies, saya scan last week dok cakap janin okay kantung pun okay tapi tak ada heartbeat. Sekarang saya masuk minggu ke 9 hari ke 5. Masa saya scan tu tepat minggu ke9.. doctor kata kalau dalam 2 minggu tak ada heartbeat kena abort. Sejak dengar macam tu saya rasa risau sangat... ada sesiapa ada pengalaman macam ni tak?

1 Balas

Ye, sy ade pengalaman mcm awak. Doktor pun mcm gtu. Pengalaman sy, jmpe doktor for check up and f/up kantung semua ok je. Cume heartbeat dh xde. Sunyi je... Pastu next appointment sama jg, xde perubahan size kantung dan hearbeat pun xde dah. Doktor suruh tnggu 2 weeks lg, agak agak xde keluar darah dgn sndri. Tnggu la lg seminggu..jika ade sakit perut pergi la hospital. Bile check kt hospital, mmng kne cuci. So mmng janin trsebut cannot survived. Kne cuci sbb janin xkuar dgn sndri dri bwah. So kne jg cuci dan korek utk di buang.