Normal KE?

Hi mommies, saya nk tnya... Saya baru pregnant xsmpai sebuln lagi, tp kdg2 saya saket perut bawah Pusat mcm nak datang period, normal KE tu?

10 Balas

Seeloknya jumpa dokter je la sis,kita xtau normal ke tak.dulu sya mcm tu selalu sakit serupa senggugut kat bawah tu,sakit pinggang nak tdo pun x slesa xnak cek dokter slepas 1bln pi cari dokter balik ingat nak scan nak buka buku pink,last sekali 11w baby x berkembang. jantung pun xde yg spatytnya 11w dh boleh dngar jntung

kalau sakit tak tertahan tu tak normal. takut kandungan luar rahim. kalau sakit sikit² boleh tahan tu normal. Selagi tak keluar darah normal. kalau keluar darah tu bahaya, cepat² ke klinik.

4y ago

Ok baik, trima kseh

Normal, sy sampai 3 bulan sakit mcm senggugut..tp alhamdulillah tak kuar spotting..ni pusat pulak dan baby salu dok kat pundi kencing..mmg setaip minit akn kencing

Ada jiran sakit bahagian bawah pusat, pergi mengurut.. Bidan bagitau janin luar rahim time mengurut tu.. Alhamdulillah lepas mengurut, semua selamat..

Normal tue sis, tak yah risau eh. Jaga elok² kandungan tue 😘

Yer normal je slgi xkluar darah ke apa

Sma la..sy dh nk dkt 2bln.sgugut lg

Normal selagi tak ada keluar darah.

ye normal akn rasa mcm senggugut

4y ago

samasama 🤗

Normal