Hi mommies! Problem saya, baby taknak bf.. bila pump, susu pulak tak banyak. Sekali pump dpt 1oz je. Apa tips nak banyakkan susu badan

dan tips pujuk baby supaya dia nak bf.

7 Balas

Kalau baru mula pam, normal bila dapat 1oz je. Teruskan pam setiap 4jam sekali. Minum & makan kena jaga, makan yang berkhasiat supaya dapat hasilkan susu yang berkualiti. Baby tu kena pujuk untuk df. Boleh rujuk lactation counsellor, diorang boleh ajar. Free je.

Maybe baby tak nak bf sebb susu u tak banyak tu.. sebb tu bila pam pun tak banyak.. try massage ur brest sekerap boleh.. google cara urutan yg betul.. pemakanan try avoid any sort of coffee n tea.. selamat berusaha.. insyallah

4y ago

Yup, rasa macam tu jugak. Dia merajuk.. tq utk tips

Baby brp Bulan sis...ikut demand baby...then Pam 4 jam skali...kene konsisten...buat power pumping semggu skali...smg dipermudahkan urusan sis utk bf

4y ago

Baby boy ke girl..byk faktor jugak sis...bila sis dh cmpur ngan FM....baby mmg X brp nk direct dah...sbb flow X sm...mgkin sis boleh dptkan lebih byk maklumat kat bf group...keep strong...still +ve to bf yr baby...

Bnyk kn minum air suam dan try amal kn minum air horlick pagi dan malam insyaAllah susu bnyk ..

Bnyakan mkn sayur2 n mnum air suam sis..inshaAllah meriah susu..

Kena makan n minum air banyak2..

Minum air suam byk