Direct feed semula

Hi nk tya.. Ank da 4bln++ n dr newborn umo 4hari da bg botol. Bila bg df dia xnk sbb da biasa minum dpt skali byk 2oz. Skrg da 4oz skali minum. Susu bdn slalu perah x smpi 1oz. Possible x utk df semula? Sbb susu bdn msih ade, cuma xsmpi 1oz. Ade tips x nk bg dia deep latch? Even klu bg df time dia separa kenyang dia mcm main2 isap. Confuse puting ke mcm tu? #firstmom #ingintahu

1 Balas

Boleh. Tp awk kena bersabar lah. Sebab byk cabaran dia. 1. Nak banyakkan susu try power pumping sekali sehari. And pam setiap dua jam kalau tak latch. 2. Nak train anak df boleh try beli supplemental nursing device. Awk boleh google / search kt shopee ya.