16 weeks pregnant

Hi mommies. Saya nak tanya, sekarang pregnant 16 weeks. Last time scan masa 9 weeks. Next appointment utk scan masa baby 20 weeks. Mcm mana kita nak tahu baby kita develop dengan sihat dalam rahim tu? Perut saya flat je kalau baring ? And kadang2 ada rasa perut mengeras, kadang2 mcm ada pergerakan. Adakah itu normal?

2 Balas

In shaa Allah baby okay je dalam perut. Sama laa sy next scan dlm 18w. Skrg baru nak masuk 17w. Selalu jugak risau baby okay ke tidak dlm rahim ni. Kalau boleh nak scan setiap minggu pun ye. Tapi apa2 pun kena keep positive je. Jaga makan, jaga diri.

Samalah. Aritu mse 13 weeks rasa tak sabar nk tau sbb rasa perut ni sama je mcm before peknen.. tp bila tgk dia ligat mse scan tu rasa lega sgt. 😁