30 weeks perut mengeras and rasa mcm senggugut

Hi semua. Nak tanya normal ke 30 weeks perut rasa mcm sakit senggugut tu? Tak kerap pun tapi kadang2 tu rasa sakit mcm nak period tu. Haritu cuma tanya doc pasal baby mengeras je dia kata normal. Tapi lately ni ada sakit mcm nak period tu. Risau kita 😣#pleasehelp

1 Balas

normal dear. kalau mengeras kekerapan 5-10min, 10-15min + sakit pinggang - pinggul, & ada lendir darah/air ketuban leaking; ni kena cepat2 ke hospital. ni tanda2 besar nk bersalin. yg skrg ni mungkin false contractions/braxton hicks.

2y ago

Fahamm. Terima kasihh mommy ❤️