Cara didik anak

Mommies.. Saya nak tanya pendapat mommies² sekalian memandangkan saya masih muda dan kurang pengetahuan tentang mendidik anak .. Anak saya lelaki baru berusia 11 bulan dan kebiasaannya anak lelaki dikatakan lasak dan adakalanya cenggeng.. Tadi anak saya main biasalah budak.. Tetiba dia jatuh terduduk kemudian kepala dia terkene lantai.. Of Coz menangis.. Saya sabagai ibu pada saya, saya patut pujuk anak saya supaya dia rasa kuat namun MIL saya tegur kata biarkan saja anak saya menangis sebab dia lelaki.. Patut ke biar? Saya nak melawan kang kata menantu derhaka pula.. Saya rasa sedih tengok anak saya menangis sampai keluar air mata.. means sakit lah kan.. Mommies² rasa patut ke? Bagi saya itu kejam tapi siapalah saya nak membantah kan..

12 Balas

aduh siannya klu sy..akn pujuk x peduli dgm..kata org lain..bukn durg yg sakit beranak