Breastfeed baby

Hi mommies. Saya nak tanya kat sini siapa tahu tanda baby putus susu badan? Anak saya umur setahun sebulan. Sangat kurang nak susu badan. Boleh kata dalam sehari sekali je. If dia hisap pun, mcm tak puas. Dia akan cari susu formula juga. Dalam sehari tu, dia akan minum susu formula and makan 3x or lebih. Macam mana nak tahu susu badan kita habis? Sbb kalau saya pakai breastpad, still ada mcm tanda susu kering lekat breastpad tu. And breast pun gatal kekadang. Saya cuba mermet tak byk pun keluar susu. Apa yg saya perlu buat ye? Teruskan breastfeed or stop terus. Saya risau juga keadaan mcm ni boleh jadi asbab breast cancer. Sbb susu tak habis keluar.

2 Balas

anak sye 8m, dh xnk menyusu, so sye decide utk stop since susu sye pon dh mula drop. everytime pump pon dpt dlm 15ml je. so sye decide utk wean off terus. pump hanya utk krg kan sakit je. dari 8kali sehari sebelum ni, sye pump 3kali ke sehari skng ni, sekadar hilangkan sakit.

ank Kita sebaya. mungkin Sbb dah kenyang mkn Dan Susu formula. Jadi kurang menyusu bdn. tp mcm ank sy taknak Susu formula. so dia mkn,air masak dan menyusu bdn. kalau sy Jadi sis, kalau tengok ank ok dgn mkn Dan Susu formula,sy stop je Susu bdn.