Uri Dibawah

Hi mommies... Saya nak tanya ada tak mommie yg ada experience yg sama.. Uri dekat bawah... Btw saya dah 6 bulan plus.. Doktor asyik mention pasal uri.. Saya risau kalau2 bahaya... Tq

1 Balas

Klu ikutkn jika alami uri bwh ni mmg bhya sis esp jika dh bleeding trpkse buat emegncy czer..mcm sy dlu pn uri bwh...dlm nm lainnya..placenta previa..sy type 3.. sy brsalin czer pd 34minggu . Jika alami mslh uri bwh ni..sis kena bykkn rest..bedrest..jgn buat kje berat2.. jgn angkt berat2.. jgn byk brjln..jgn byk brdri...jgn stress .. rehat je... Try bncng ngn husben tuk kje2 rumah..esp tuk memsk n etc... Sbb klu ikutkn mmg btl2 kena rest..mcm sy dlu aslkn brdri lm je akn rs sakit dkt bwh.. tu yg bila tahu dh type 3 husben kata dia take over tuk msk n uruskn rumah... Pape pn sis jg dri bebaik ea.. mg d pmudahkan segalanya..aamiin..t8 care ea...