Jogging trimester 1

Hi mommies… saya masih baru dalam ni.. saya cuma nk tanya saya pregnant 5 weeks … boleh ke saya pergi jogging?? Mommies tlg beri pendapat #seriusnanya

29 Balas

Awak jog utk apa, atlet ke? Boleh ja stop dulu sbb masih awal kandungan, baby masih fragile.Dh hbis 1st trimester slow2 la brisk walk, dan depend on badan lh kalau rasa mcm tak da masaalh pelan2 la nk jog. Km ni awal pregnant nk jalan byk pn takut, risau semput, risau pitam, risau jatuh, lg risau pasal baby tkut jd apa2 😅