First pregnancy

Hi mommies! Saya lewat period seminggu. Kalau ikot kan pregnant 5w 3d tapi belum jumpa doktor lagi. Bila ye masa sesuai saya boleh jumpa doktor untuk scan? Kalau double line pekat macam ni agak2 bila scan dah boleh nampak baby ke belum ye? Malas nak pergi banyak kali kalau awal lagi. Terima kasih ye 😊

First pregnancy
17 Balas

Tahniah sis.. tiba2 teringat pregnant ank pertama guna strip ni.. saya 6week g da Nmpk kantung gan janin kecik je

3y ago

Terima kasih. Setiap orang berbeza lah ye. Ramai cakap kalau 6w pun belum tentu nampak lagi semua

Saya baru balik klinik. Doktor cakap nanti datang sebulan lagi dia bagi date bukak buku dengan due date 😅

3y ago

tahniahhh semoga baik² semuanya 🥰 doakan sy, nervous tunggu next scan 😁 1st scan baru 5 weeks, nampak kantung je. so sekarang tunggu lagi week 8/9 nanti nak scan lagi harap dah nampak janin masa tu

Wah. Tahniah.. Boleh book date utk buka buku dah.. Klu scan lebih baik 8 minggu ke atas.. Jaga diri ya

3y ago

Terima kasih. In shaa allah sis

saya pergi masa 8 minggu, alhamdulillah dah nampak baby nya & dah dgr heart beat ☺️

2 minggu lgi sis. jaga makan & jgn angkat benda berat ye

tunggu 8w keatas

3y ago

Okay terima kasih ye 😊

tahniah