Berat bayi

Hi mommies. Saya first time mom. berat baby 3months 4.20kg. Baby fully bf. Masa 2 months 3.80kg. Still positif sebab berat naik dan bmi masih normal. Cuma nak juga dengar dan tambah pengetahuan lagi. Ada yang suruh campur formula. Means hantar pengasuh formula and bila kat rumah bf. So pandangan mommies semua macam mana?

2 Balas

kalau ikutkan kenaikan baik tu ibu. teruskan bagi susu badan. kalau ibu bekerja. ibu pump di tempat kije setiap 3 jam. cari bs yg boleh handle ebm. join happy breastfeeding malaysia. banyak info kat sana.

4y ago

Okay thank you mommy😊

kalau nurse or doc kata berat baby normal, makanya xperlu mommy tambah susu formula, cukup dgn susu bdan saja.. hantar pengasuh pun mommy boleh bekalkan susu bdan byk2 scara pump.. ;)

4y ago

thank you mommy😊