Stress check up

Hi mommies.. saya first time mom… Alhamdulillah baru bekerja dan masih dalam tempoh probation.. pregnant sekarang 30w.. saya stress bila asyik kne buat check up nurse dgn Dr di KK dan Hosp.. saya kne refer Hosp juga sebab bp tinggi… Stress bila asyik kne minta izin boss untuk keluar pergi checkup.. nak checkup pulak bukan sejam boleh siap.. selalunya setengah hari baru siap checkup.. saya xtau la tanggapan bos pada saya cmne dah sekarang ni.. Menambahkan lagi stress Dr suruh monitor bp selang sehari di KK… boleh dikatakan seminggu dalam 3 kali kne ke KK.. stress saya dibuatnya.. ada tak mommies yg hdpi masalah yang sama.. #firstmom #ingintahu #bantusharing

9 Balas

Apa yang doktor suggestkan adalah yg terbaik untuk sis ibu mengandung mcm sis sgt ii digalakkan untuk diberi pemantauan yang lebih sbb tanda ii untuk kena sawan masa mengandung antaranya adalah bp tinggi doktor dan nurse nak yang terbaik untuk sis biar sis stress sekarang jgn stress kendian hari sbb jd benda yang tak diingini saya doakn sis dipermudahkan urusan dan diberikan kesihatan yang berpanjangan moga sis tabah hadapi cabaran