baby newborn

hi mommies , saya first mom . ada tips tak nak bagi baby tidur lama siang ? da bedung da susu , cuba sushing 😞 baby saya tidur dalam 10 minit lepastu tersedar . lagi satu baby saya kuat jeluak lepas susu . saya fully bf -baby 2bulan

5 Balas

cuba dodoikan lama sikit, dalam 20min then baru letak, mungkin anak masih dalam active sleep belum sampai deep sleep.. and tempat redup dan sejuk, macam anak saya kene pasang shushiing kat youtube baru lena lama, 🤣

Klau bby sy suka sejuk, redup n tenang..pasang zikir..dia blh tido lama berbuai n tanpa buai..

bg bb tido jauh dari tmpt cerah..klau bb sy Suka tmpt y gelap cahaya samar2..pasang zikir

4mo ago

Saya pn baby 2m siang tidurkan tempat cerah n bising. Saya guna buai sbb baby saya jenis nk berayun. Anak makin berat so kena guna buai jgk la tgn mummy dh xlalu🤣 alhamdulillah tidur lena walaupun cerah n bising

Waktu cebok tu mandikan baby sket2. Tdo psang aircond😅

Boleh guna buai swing.. berbaloi