Anak tak tidur siang

Anak sy lg 4 hari masuk 2bulan. Fully bf.. sejak minggu lalu dia xnak tidur siang. Sy da buat mcm2, da ikut tips mcm dlm fb baby language tu tp baby masi xnak tidur. Dia ngantuk tp xnak tidur jg. Tolong sy

3 Balas

bayi nak beralih bulan ni mmg macam macam sikit sis. anak sy sbelum ni elok tido buai, nak masuk 2 bulan haritu dia tolak buai. nak tido cara lain pulak. nak dekat ibu jee. siang tido tapi kena ada ibu dkt sebelah. kalau tkde, dia bangun. malam baru lena betul sbb sama sama tido 🤣 sis cuba la bedung dia, lepas tu susukan.

sis try x masukkan dlm buai? ank sy sebulan 24 hari..bru 2 hari msukkan buai..bole wat kje pe2..sebelum ni tdo kt rocker baby tu....

awak da try dukung, zikir dia ke?, sbb saya selalu buat mcm tuh. mmg menjadi .