Kencing Manis

Hi mommies... Saya baru 16 week, xpi i ada kencing manis masa pegi check up kat klinik.. Suggest utk I makanan yg blh saya mkn.. Takut baby kan effect....

1 Balas

Untuk semester 1 dan 2, kene kurang kan nasi, mknn yg mnis2, minuman manis, boleh Google mknn n minuman apa yg kene control masa pregnant. Yg paling penting kena kene byk kan minum air putih. Kalau mkn d kedai pun kene gantikan air lain ke air putih.