Susu ibu sikit

Hi mommies semua. Baby saya dah sebulan lebih. Tp saya dah introduce formula milk dekat dia since dia 2weeks old. Sebab susu saya sikit & baby high demand. Bila susu tak cukup, dia tak puas & mengamuk. Terpaksa bagi formula milk. And now saya rasa bersalah sbb baby tak minum susu ibu yg merupakan susu paling terbaik. Saya nak bagi baby minum susu ibu semula tp susu saya sikit sgt sgt dah. Sedihnyaaa hati. Bila pump, 15ml pun tak sampai. Sedih tuhan je tahu. Any tips mommies utk adakan susu balik? 😢

3 Balas

sis boleh beli ubat keluar susu kat farmasi.. minum susu dan air banyak2. Atau kerapkan pam, dlm 2-3 jam sekali, tengah malam pun kena bangun pam. Nanti susu akan banyak, insha'Allah..

kalau awak nak bagi susu badan kt anak, jgn pam, df je. makin kerap df, makin byk susu akan keluar ikut demand baby.

kalau sy, sy minum horlics dgn air marigold longan red date. mmg mmbantu. cuba la