Susu newborn

Hi mummies. Nak tanya, saya ada baca utk 1st time kalau lepas bersalin, if susu tak keluar, ok utk kita bagi baby minum formula tapi terpaksa bg sorok2. Sbb ada certain hospital, nurse tak ajar atau diorang akan biarkan je kita. Sbb ada member dah kena macam ni. Nurse tak peduli baby nangis. Sy risau jugak sbb sy 1st mom, umur pun dah 38. Risau tak keluar susu sbb tak reti nak bf baby nanti. Nak minta suggestion if susu mane yang ok? Nak beli yg kecik je just utk standby. Tq mummies! #firstmom #ingintahu

1 Balas

bukan certain, all gov hsptl x benarkan fm and bottle feeding pd nb dkt wad. even klu bby bjauhan dgn ibu (warded), still ibu perlu marmet keluarkan susu bdn sbb misi akn minta utk diberi pd bby. lps bsalin, normal klu susu bdn tak keluar..mcm mana nk buat ? lps bsalin urut b dari blkg ke depan smpai nmpk ada cecair pekat keluar. then bg bby hisap..hisapan tu yg bg signal pd bdn utk produce susu. bila bby nk, keep bg dan bg. klu xpasti tntg latching btul atau x..minta bantuan misi utk check. usually mereka akn tgkkn and ajar. masa sy bsalin ank 1st pun ada mslh latching smpai melecet both nipple. nurse ajar utk marmet keluarkan susu bdn letak dlm bekas bersih dan feed pkai sudu. tapi kena minta misi ajar cara bg susu tu...klu x bby blh tersedak. lps awk balik rumah, terpulang. tp fm ni risiko dia..awk kna try and error..sbb semuanya terpulang pd penerimaan perut bby. ada bby yg lactose intolerance..so kena try one by one any brand.