Minuman apa untuk ganti air masak?

Hi mommies. Saya 8 week. Dari dapat tahu mengandung sampai skrg tak boleh minum air masak. Padahal sebelum ni 3L sehari mesti habis. Skrg tak boleh langsung. Skrg cuma minum HL, dan twister oren suku cawan campur air masak selebihnya untuk cukup satu cawan. Minum air manis tak puas, and buatkan saya kurang minum air skrg ni. Boleh bantu share mommies semua minum air apa untuk gantikan air masak? Thank you 🥺

2 Balas

Sye pun dari pregnant anak pertama sampai la sekarang ni tgh pregnant anak no4.. Xboleh langsung minum air masak.. Tapi sye minum air mineral botol yg tu sye boleh minum.. Cuba sis beli 1botol Air mineral.. Klu sis rasa OK bermakna sis cume sesuai minum air mineral la.. 😊

3y ago

Hehe minum air botol boleh ya? Baik terima kasih cik puan. Nanti saya cuba air botol mineral 😊

sy xleh minum air masak suam or x sejuk...kalau minum y sejuk xde mslh....xrse mual..

3y ago

Saya dah cuba juga sejuk, suam, panas. Semua tak boleh. Kalau minum, masa tu jugak keluar semula 🤦🏼‍♀️