Muntah minum air

saya pregnant 11w2d, semenjak dua menjak ni saya selalu muntah kalau minum air masak, muntah keluar air saja, boleh share tips tak mcm mana nak minum air masak banyak2? Masa bukak buku pink haritu air kencing detect ada protin sbb kurang minum air, next week ada check up lagi 😣 sebelum pregnant selalu minum 3L air sehari, dah pregnant tak sampai 1L pon sehari 😢#pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Macam saya ni. Elakkan berus gigi selepas minum atau makan. Minum air suam perlahan lahan, 3 teguk tapi kena cukup dlm sehari.