bayi tak nak minum air masak

bayi saya 7 bulan. masaalah dia, dia tak nak minum air masak..puas bagi mcm² botol dan cawan..air yang masuk dlm mulut, disemburkannya..mcm mana nak ajar dia minum?

1 Balas

Teruskan ajar dgn kasih sayang. Cuba guna sudu ke, straw pendek. Dia sembur tu biasa. Sebab baru nak kenal air kosong, kan. Jangan risau sebab bawah 1 tahun susu masih keutamaan. Yg lain sebagai tambahan nutrien.

7mo ago

tapi kalau yg dh start mKan tpi still tk nk minum air masak , tu cmne ye ? ada tips tk nk bgi dia mnum air masak . sbb kdng lpas makan bgi air masak guna sudu pon dia tk nak buang.. sya takot dia beras susah 🥲😅