Masalah hitam/merah & gatal celah paha

Hi all mommies, sape² kat sini ada tak pernah mengalami masalah hitam/merah & gatal celah paha? Rasa mcm tak tahan pulak asyik nak garu jer 😂 Baunya pun susah nak terkatakan..🫠 Adakah selamat sapu dgn bedak aiken/agnesia utk mengurangkan kegatalan? Atau ada cara lain? 🥹

5 Balas

Saya 35w pun kena ruam gatal kat labia miss v. Bila pakai panties rasa merenyam sangat sampai pedih sebab gosok gosok. Beli cream Econazine kat farmasi baru rasa elok sikit. Segan nak bersalin kalau ruam kat part situ 🤭

Sapu cream/moisturising cream yg ada avocado. Sy pakai tu je, insyaAllah boleh hilang gatal & bintik kecik merah

Sama macam saya😫 masuk 37w peha naik biji2 kecik merah. Dua2 belah pulak tu. Kalau garu tu syok giler😂

saya pulak gatal satu badan. pastu saya beli palmer oil untuk sapu. alhamdulillah makin kurang gatal ☺️

sy pulak dh masuk mggu ke 32 ketiak plk asyik gatal.. xtahu la knp ttba je