Caj bersalin czer hospital kerajaan

Hi mommies, sapa tau caj keseluruhan utk bersalin czer di hosp kerajaan? Anyone with experience pls dont mind to share.....

14 Balas

Saya bersalin hosp sg buloh.. Tp amek FPP.. 3k je utk czer.. Best lah juga sbb hsbnd boleh tdo 1 blik, bg katil lg utk husb.. 1st experience bersalin, n 1st experience amek FPP kat gov hosp. 😅Kira harga OK lah dari amek Swasta kat luar.. Sbb skrg gov pun Ada private n semua Doc2 pakar yg handle.. Mmg best n selesa.. In shaa Allah Ada rezeki anak ke-2 ni pun nak amek mcm tu.. Kalau Ada rezeki.. ☺️ Tp kalau normal murah sket lah..

5y ago

Siti, Ya betul.. Bhgian o&g.. Boleh tnya dorg.. Nnt boleh book Awal2..

Saya hosp Batu pahat czer 3H2M. 1 malam dkt wad 3rd class . 1 malam kat 1st class sbb wad dh penuh . Alhamdulillah rezeki saya tgk bil bayar cuma rm150+ . Yg duk 1st class dia tak kira pun 😊 syok betul dlm bilik tu sampai gigil2 duk dlm econ 😂 Org lain duk wad biasa sampai berkipas kipas

5y ago

Anne: ohh mcm tu. Thanks sudi reply. ☺

Taon 2015 sye brslin czer skli cuck than sakit dlm 150++ je. .4h3m. .2 taon 2015 la. .la ny x psty brpa. .150 pon utk blik yg biasa. .6ktil. .kalo 2 atau 4ktil x psty. .

5y ago

Sye dok wad 6ktil la. .rm150++. Hehehe . .tp still oke lg laa sjuk jgk la. Heheheh. .. skng x tau la hrga brpa. .hispe sme je la mcm taon dlu. Hehehe. .GL 2 govermnt lattr. .utk kerjaan. .heheh

Lebih normal delevery ke czer ke buat kerajaan je la duit yg kita guna tuk hospital swasta tu boleh funa yuk anak je

Saya emergency czer lahir kan anak bulan 3 tahun ni. 3 hari 2 malam dalam RM180. Third class.

4y ago

Masa checkin tu baru mnta wad kelas ke atau kne book awal2 ?

Klau husband sis pekerja kerajaan hosp krajaan caj murah klau bkn seratus lebih bil sis

5y ago

Unfortunately... dua2 bukan kerja kerajaan. 😥😥

Kalau ada GL free je.. klau x ada tgk jgk berapa lama kita tingl ..

5y ago

GL - guarantee letter sis(surat waranti).. tuk yg bkje blh gune guarantee letter 😅✌bkn goverment letter.. pestime sy dgr goverment letter dan trtnye tnye juge goverment letter tu mcmne dan apakah?? 😅😅😅

Sye 3hb czer kena operated 118

Sy bersalin kt putrajaya,RM800+

5y ago

Aah. Sy pun asyik rasa nk cbut je. Haha. Tp dorg nk monitor takut ade bleeding ke ape. Sis confirm kena ceaser dh ke?

Saya nak first czer + kena forcep. Duduk ward 3 hari. Total rm100 lebih je

5y ago

Ye ke. Kelas berapa tu sis