Milk booster

hello mommies, pls suggest milk booster apa yg okay? sebelum tu i already done power pumping, marmet, minum oat and air longan dates tp macam tak berkesan walaupun mmg keep bagi df. pls suggest milk booster apa yg ok? can be any supplements or apa2 air/makanan/sayuran. tq in advance!

15 Balas

Awak ada stress tak? Pemakanan ok tak? Cuba makan makanan yang buat you happy. Buat benda2 yang you happy. Sebab susu badan ni, akan stimulated by our glands. Kalau awak stress susu tak cukup, stress susu takde, one of the factor jugak dear. Sekarang anak umur berapa bulan? Sekali pump berapa oz dapat?

6mo ago

hii, saya yg tanya tu. anak harini baru genap sebulan. checkup kk harini, berat dia drop. dari 2.9 turun 2.7. takut susu tak banyak pun boleh je factor jugak. and tiap kali pump mmg sikit. kalau buat power pumping tu, dapat 2oz saja selama 40 minit :’) sebab tu saya nak cuba milk booster yg lain. and emosi tu taktahu lah, sebab still dlm pantang kan. ada jugak stress sikit tapi takdelah sangat pun. tapi saya akan cuba kawal emosi. hopefully it helps lah. for now terpaksa campur dgn fm sebab mmg stress sgt checkup baby berat dia drop. so nak cuba naikkan berat dia untuk dpt berat ideal. and sambil tu nak ikhtiar untuk perbanyakkan susu.