STRESS SEMUA TANYA BILE BERSALIN KNAPE LAMBAT

Hi mommies, pernah x korang rase tertekan sngt bile ramai yg tanya bile nk bersalin time dh hujung² ni.. saya dari minggu ke 34 smpai skrng dh 37 semua asik tanya bile nk bersalin bile due lambat lagi ke.. dan bile jumpe je soalan yg sama ditanya.. dia jadi stres sbb kita pon tgh menunggu baby tu lagi² first baby mmg excited lah.. walaupun dh always sakit² lah ade turun tanda sikit lah tapi still belom ade bukaan and pecah ketuban x kan kita nk ke hospital pulak pakse baby tu keluar.. baik² boleh sabar tapi disbbkan org sekeliling jadi hilang sabar rasenya..

5 Balas

Sabar sis. Mulut orang kan mana boleh nak tutup. Masuk telinga Kiri keluar telinga kanan. Saya ni family husband pulak Yang pandai2 cakap mcm ni walaupun saya Tgh Tgu 2nd baby “ni Anak laki ni,tgk Gaya da tau” “Tgk perut da tau Anak laki pmpuan” “Ha ni Nty 36w,37w baby keluar la tu” Benda2 cmni saya senyum je pstu buat Donno. Malas nk ambik pusing Sbb stress sgt pun tak elok untuk baby. Nnty baby Lahir banyak reyauuu orang kata. Happy2 ignore bunyi2 lalat

sy Plk kerap di tnya mengandung ke npe prut kecik je...Skng jarang dah keluar rumah malas asyik kena Ckap soalan yg sama...?Orng tua² Ckap Kyta mengandung ni mesti hati putih tpi bila hadap dgn Orng mcm ni susah jadi hati putih?

2y ago

sama.. masa baru 4 month gitu org dh tanya.. x nampak mcm pregnant pon smpai lah 6 month.. dlm hati nk je jawab x kan nk suruh aq bogel baru nmpk perut..? iye skrng pon dh sebulan x keluar rumah and tutup pintu x bagi org dtg umah.. sbb malas nk layan soalan² mcm tu..

stressss,, sy kj spital ,,dtg je kerja smua tnya bla nk bernk ni,,sb sya dh 38w 3d ,,tiap klu jmpa org smua ckp eh x meletopp lg nii? sgt memahami perasan awk

Sama. Sy tgh melaluinya sekarang ??? stress sgt

Awak dah bersalin ke sis?

2y ago

Saya pun menanti waktu ni.. semoga awak mudah bersalin aminnnnnn aminnnn?