Perut rasa lenguh dan pinggang rasa sakit lagi lagi bila berjalan banyak

Hi mommies, pernah tak siapa siapa rasa macam yang disebut kat atas tu? Kadang kadang memang mintak baby keluar secepat mungkin pun ada 😂 saya sekarang 33w.

2 Balas

Makin perut besar, memang pinggang akan lagi sakit. Ni normal sbb struktur otot dan tulang dah berubah. Sy pakai maternity belt bila nak berjalan byk atau jauh. Utk support pinggang dan perut. Memang kurang la sakit tu.

1y ago

Maternity belt ni boleh je jugak pakai lepas bersalin. Utk support belakang. Sbb benda tu dia bukan strap kat perut je. Beza maternity belt dgn back support belt, back support belt tu dia ada support keras kat belt tu. Maternity belt x ada

normal , klau rasa sakit ddk skjp... sbb kpla bby ada kt bawah rasa beban bhgian bwah mcm rasa bby nk terkeluar 😅 selagi xde tnda kontraksi tu jgn fikir bkn ii, ddk rileks tegakkn bdn dh okey bru smbung jln blik

1y ago

ouh klau bring hilang sakit tu biasa mmg sakit pinggang... klau tanda nk bersalin dia sakit pinggang mcm sengugut period tu, tpi sakit dia 10 kli ganda sakit 😅 lepas tu kekerapan sakit dia x sakit direct, rasa sakit tu dtg dan pergi... ada yg 10 minit, 15 minit, 5 minit mcm tu.. tu dipanggil kontraksi nk bersalin