Sakit perut mencucuk

Assalamualaikum. Saya pregnant dah 28 weeks. Skrg ada rasa mencucuk2 dkt perut ni. Pagi tadi cirit birit. Doc kata maybe gastric. Rasa mencucuk tu Kadang ada kadang takde. Siapa pernah rasa macam ni? Baby ada je kick tapi bila perut tetiba rasa mencucuk tu, perut jadi mcm keras. Risau pulak#SeriusTanya #firstmom

3 Balas

insha'Allah xde apa2... sy dah masuk 30 weeks ni, Makin kerap perut mengeras sis... cuma kena pastikam air mencukupi la. kalau dehydrated, perut pon mengeras gak sis

6mo ago

perut mengeras ni, tiba2 perut Rasa MCM perut menegang gitu. bila tekan2 Kita dpt Rasa keras Tu... kalau kat ari2 Tu pon sy selalu sakit. ni pregnancy sy YG ke 2...yg sulung dah 15 taon. bila umur dah meningkat ni...segala ketidakselesaan Tu Ada... heartburn, sakit pinggang, sakit tulang kat vagina Tu, kalau baring NK pusing Kiri kanaan mmg sakit...

sy pun tgh rasa perut mencucuk, rasa mengeras pun ada dri smlm, td doc scan tvs ckp baby okay 😢 tak selesanya, dgn rasa nfs mengah

5mo ago

In shaa Allah takde pape kot. Kena banyak minum air and makan on time. Tu la skrg dah mengah gila rasa nafas ni

takde. most probably gastrik.

6mo ago

Okay thank you sis