Buat buku..

Hello mommies,, now dah preggy 5 week lebih.. dah boleh buat buku dekat klinik or tunggu bberapa minggu lagi? nak minta pndapat mommies skalian.. first preggy..tq mommies.

15 Balas

Boleh je buka awal.sbb nanti doctor kat kk scan lagi wlaupun kita da bagi gambar scan 2 minggu lps. Skali die cek xde isi. Terus buat surat refer epau. Tapi sy x putus asa. Sblm pegi epau.sy scan dkt 2 klinik. Alhamdulillah.ada je isi.

Cll dulu kk berdekatan.. Kena tyr Nanti nurse akan bgtahu .. Sy penah cll dulu nk kan kepastian time tu sy baru 7minggu nurse ckp 8minggu baru buka buku pink.. Tp tak sempat nk buka kandungan gugur masa 8 minggu.. Tak ada rezeki..

Sekrng nie udare xbersih sngt..bnyk pencemrn..better lau dh naik up 2 line..p je clinic scn..lau ad scn..dye terus buat buku..lau xde..kk sellnye akn suh buat dlm 6 7 weeks..

5y ago

Sme2

Sy bwt buku masa 6m dah..tpi doc suggestkan..dpt tw ngandung..trus buka buku..sy buka lmbt sbab xingt badan dah dua nywa masa tu..tu yg lmbt bka buku..hihihi

Mmg nk buat awal.. Kalau kt kl, kt kkia diaorg suruh bukak 10-12 weeks.. Diaorg nk tgok scan jgk.. Diaorg tkut kndungn xjadi kot..

Blh je buat buku..skrg nurse galakkan buat buku awal 😊

Boleh je puan nk buat buku Dr skrg.sy 1bln dah buat buat buku dah

5y ago

Buka buku pink dulu

9-12 weeks waktu terbaik disarankn doc n nurse biasanya

5y ago

Boleh awal, cuma lmbt tu bila kandungan da strong sikit, awal2 takut x jd certain tu

12 wks baru bukak sis.. bila da nampak ❤️..

Boleh je! Saya baru buat tadi ehehehe. #8weeks