Baby tendang

Hi mommies nk tanya normal ke sy baru 18 week pregnant sy ada la rasa tendangan bby halus je lepastu berapa hari tak rasa pulak . normal ke ya? Sy first pregnancy tak tahu

12 Balas

Normal sis. Sy anak ke-4 skrg ni, start rasa gerakan masa 17 minggu. Tp on off. Ni dah 18 minggu dah makin kerap gerak tp kdg2 lama jugak dia diam. Kalau nak dia gerak aktif, masa sy baring terkepit perut.. Time tu baru dia tendang tak berhenti. Like mcm "mama sy tersepit niiiii" 😂😂😂

sya cari soalan ni la..ank sya 15w sya da rasa gerak2..tp kdg2 je..bila dia xtndg mula2 la otak ni pk bukan..segala kelab g search..google xpyh ckp la..haha..harap baik2 je la dia dlm perut kita ni..skrg da 18w susah nk rasa gerakan..

8mo ago

Kalau saya 18 week 2 day now selalu rasa baby bergerak.Walaupun halus sgt

Normal sis… stiap org xsma… ad stgh org 18week bru strt rsa prgerakan halus…. Mcm sya skrng 22 week dh rsa tndangan tuh mcm air ombak beralun…. Dy mcm beralun dlm perut… tapi 2-3 minit cmtu ja… stg lama plk dy gerak plk

8mo ago

oooooohhhhh mcm tu rasanya hihi seronoknyaa tak sabar .

kalau risau cepat2 gi cek dan scan. sy pun 16,17 weeks da rasa , sy beli doppler baby kt shopee untuk cek heart beat and cek dia ade lg xkt dlm tu. mmg panik... sbb sy pun 1st time mom.

Normal,saya start 16 week dah rasa gerakkan halus baby,now 18 week 2 day makin jelas terasa baby bergerak or menendang,walaupun tak kuat sgt sebab masih kecil🤭☺️

8mo ago

Dia gerak jelas time saya duduk jelas sgt,bukan sekali dia gerak.Walaupun gerakkan dia tak kuat tapi jelas terasa.

saya 19w first time mom, x rasa apa pun lagi. tp bila pergi scan elok je baby dok gerak2 tendang2 dlm perut. saya je yg x rasa.

sy 16w dh rase slow sgt tp kdg² jer rase,dlm sehari ad la sekali dua..ni 20w dh kerap plk tp tendangan tk kuat lagi.

8mo ago

tak sabar nk tgu dia tendang kuat hahaha

normal sis 🤣 sy yg tgh kerja ni pun tiba2 rase2 gedebuk gedebak dkat perut hahaha

8mo ago

mak ny aktif .. ank pun ikut... hadeh

18w kecik lg tu..normal..kalau 25w ke atas x rasa lg tu pelik 😁

Normal Puan ❤️24 minggu InshaAllah baru betul2 rasa