Baby Kurang Makan

Hi mommies? nak tnya ni, skrg my baby dah 9months and dah ada dua batang gigi, masalahnya skrg ini, my baby kurng makan nasi bila suap je mst dia kumpul dlm mulut and muntahkan balik makanan tu. Ada tips tak utk tmbh slera mkn anak? Sy buntu sbb berat dia susut

1 Balas

Hi Puan, Bayi yang semakin membesar memang keberangkalian akan kurang makan kerana mereka sibuk untuk meneroka dunia baru. Puan boleh cuba pelbagai kan jenis makanan yang mempunyai pelbagai jenis warna yang semula jadi untuk menarik minat bayi puan. Puan juga boleh baca di sini tips untuk menarik selera bayi makan ya :) https://my.theasianparent.com/bayi-8-bulan-susah-makan semoga ini dapat membantu puan.