Baby tak nak makan

Baby saya masuk 9 bulan hari ni. Dah 2 minggu dia reject makanan. Buah pun gitu2 je makan. Sy dah ubah tekstur dan pelbagaikan menu, sama jugak. Bila bukak mulut, ingatkan dia akan telan makanan tu, rupanya dia buang balik. Try bagi makanan keras sikit, tersedak. Gigi dah 4 batang atas dan bawah sekali. Kenapa ya jadi macam ni? Takut berat susut je#mommybuntu #firstbaby

2 Balas

sama la dgn ank sy 9bln. Skrg tgh demam plus cirit. Rasanya sbb nk tumbuh gigi sbb gigi ats dh klr. Ank sy hanya nk mkn sup/kuah. Anthing yg berketul dia uwekk kan balik. So most of the times sy akn buat creamy soup. Blend semuanya jadi kuah. Asalkn cukup karbo, protein n fibre utk dia.

3y ago

ank sy pn sblm ni xnk disuap. So sy byk buat finger food bg dia pegang sdri. Tp 9bln ni berubah plk mood dia xnk lgsg mknn solid. Itu laa macm2 ragam ank nk mkn.

Anak saya pun sama. Saya just kerap kan bagi makan. Cuba bagi biskut atau kek mesra bayi yang dia nak makan pada masa yang sama bagi juga nasi. Sama sis risau berat anak turun juga 😖