Scan in 5 weeks of pregnancy

Hi mommies.... Nak tanye sikit... Saya baru check upt few days back, & its positive.. Now saya pregnant 5 weeks 3 days...kalau saya nk gi buat scan skrg, okay kew?? Ataupun nak tggu lg few more weeks??

3 Balas

boleh je nak scan, tapi tak nampak apa2 lagi..just nampak kantung je..nanti dh 9.-10w baru nampak bby, scan awal sekurang nya kita boleh tau kedudukan kantung

3y ago

boleh je pegi scan😊 sy scan masa 5w jugak..now dh 21w dh😊

Better tunggu. Sebab if tk nmpk baby, kena pi scan lagi the next month. Scan tu boleh guna utk buka buku pink.

Saya dah scan dalam 5w, boleh nampak seed saja. Tak nampak banyak.