Muntah susu

Hi Mommies! nak tanye lah, my baby nk masuk 5 months and skrg ni dia minum fm enfalac A+ tu but after susu mesti muntah berlambak.. actually saya baru tukarkan susu fm dia cos before this dia minum snow brand tapi smpai kena masuk ospital sebab cirit birit teruk.. perlu ker tukar susu dia lagi.?? i'm confused!

6 Balas

Sis... Masa minum susu snow, brp kali bg baby minum ya? Sb skrg sy bg baby minum susu snow.. Baby slalu lapar sehingga bilangan minum susu pun byk

My baby 2 months, i tukar dr enfalac a+ ke frisolac sebab muntah.. now dah kurang cuma lendir air liur and baki susu

Sendawakan dia x slpas bg mnum? Atau bolei jd overfeeding. Cuba kurangkan skit oz dia. Klau 2 2 xjd. Prut dia xngam la tu..

5y ago

sendawa je after susu.. kuat sendawa nye.. tapi lepas sendawa mesti muntah balik.. nak kata overfeeding, before this minum pun 3oz jugak tapi okay.. btw, thank you mommy..

Kalau muntah banyak, Cuba Enfalac AR... Utk baby yg muntah, colic

perut tk sesuai kot mummy..

5y ago

ooo i see.. thank youuu dear 😊

Tukar la..