Muntah susu

Hi mummies, bby minum 5 oz susu. Pagi ni sy bagi susu lepas minum 3 oz tu dia muntah susu. Then sy tukarkan baju dia and dia minum balance 2 oz tu. And dia nk susu lagi. Knp dia muntah? Boleh ke kalau sy nak bagi dia susu lagi?#advicepls #pleasehelp

1 Balas

Baby bawah 3 bulan mmg kerap muntah selalunya. saluran pemakanan dia belum mahir utk tolak susu ke perut buatkan dia muntah. kita panggil reflux. cara nak kurangkan, bagi anak minum sikit2. mungkin lepas 2oz, berhenti kejap.. bagi dia sendawa, klau tak sendawa pun takpe.. kira mcm bagi susu yg dia minum tu turun dulu. pastu bagi lagi. biar sikit2 tapi kerap. bagi susu dalam keadaan anak ditegakkan sikit. bukan baring straight...