Clearblue Digital

Hi mommies, nak tanya sya baru je test pakai CB digital ni 22/6 (7:45PM) and positive pregnant 1-2 tapi lepas 4hari , harini 26/6 (8:45PM) i try test lagi pakai CB ni jgk but tiba2 dia kata Not Pregnant. Tapi saya tkde bleeding or apa pun kenapa ye ? Adakah sbb saya test tu malam atau hormon HCG saya mmg low hmm ada tk yg prnah mcm saya🥹

Clearblue Digital
10 Balas

sbb tu i awal2 xnak guna digital ni..penah jadi cp,test result 1-2pregnant bila guna strip makin lama makin negatif.pergi klinik pun masa tu scan doc tak boleh nak sahkan lg sbb nampak rahim menebal je lepastu period. pada sy guna strip nampak line makin terang baru cmfirm pregnant dan baru yakin guna cb sbb mahal kot😂

Dah missed period ke? Saya pun pernah kena, rupanya chemical pregnancy. Tak lama lepas negative tu period then check again negative. Sedih gila & menyesal check awal sgt. After that mmg kalau dpt 1-2 tu saya tak excited2 dulu 😅 dpt 2-3 baru saya confident

1mo ago

awak skrg mcm manaaa ?sy pun sama mcm awak

Kalau Saya first check awal pagi dan guna upt yg murah2 dulu ni nk repeat 3 4 kali pun xpe sbb excited nk tgk positif kan.. Kalau positif, tunggu seminggu dua baru repeat guna CB. Kalau positif jugak g scan ngn Dr.

Hmm membazirnya dahlah mahal 😭 Awak patut tahan kencing at least 3-4 jam. Atau nak lebih senang kencing 1st masa bangun pagi tu. Kenapa tak test pakai midstream atau strip je dulu sebelum confirm balik dgn digital

2mo ago

Ya awak. Cb ada je yang midstream. Boleh je dipercayai. But its okay belajar dr kesilapan. Dan kena banyak bersabar. Masa mmg musuh kita dlm POV TTC ni.

sebelum test tu ada tahan kencing tak dalam 4 jam? kalau tak, boleh jadi HCG dah diluted dalam urine tu. boleh jadi juga chemical pregnancy.

3mo ago

Oh i see , thankyouuu😭 infoo ! Amin amin

better check awal pagi kencing yg pertama sbb masa tu hcg kita tinggi.

3mo ago

I see,Nnti i try la buat pagi pulak hm doakan saya🙂‍↕️

awak sy sama macam awak skrg mcm manaaa?

sme ada tlalu awal atau chemical pregnancy..

3mo ago

Ohh i see , fahammm hmm tq share info🥹🫶🏻

try test awal pagi..

3mo ago

Okey i try pagi pulak , tq doakan saya tau🙂‍↕️

miss period dah ke?

2mo ago

Dh missed period 2bulan lebih dhh🙂‍↕️