Fibroid

Hi mommies.. Nak tanya sini siapa ada pernah atau curently ada fibroid semasa hamil ya.. Macam mana nak tangani sakit fibroid tu bila dia datang.. Tak tahan rasa nya dia tarik dari bawah abdomen perut naik ke pinggang mencucuk cucuk.. Sampai nak pengsan.. Tq mommies yang sudi share pengalaman.. Sy anak first doktor detect ada fibroid sebesar 3cm...

2 Balas

Saya...masa ank 1st detect fibroid 3x5cm masa 16w. Sebelum tu xpernah tau ada fibroid. Detect sbb sakit sgt2..doc kata xda ubat unless kita operation buang fibroid. Tp sbb bby da bsar high risk utk op. So continue ja pregnancy dgn ubat tahan sakit high doss. Last choice asben ajak g berubat kg. Alhandulillah serasi. Fibroid mkin nipis dgn xsakit da until now . Tu my exp

4y ago

Boleh ke minum sis? Sy pon xtahan sakit sangat. Rasa nak pengsan setiap kali

Allahu...ye sakit sangat2..rasa mcm nak pengsan setiap kali kena attact. Sy hanya mampu mkn panadol shj supaya tido. Xboleh nak bergerak atau bangun. Mmg sakit

2y ago

Samaa.. sakit. Ingatkan sy je yg mengada lebih.. nak berjalan pun sakit 🥺