Fibroid #firsttimemom

Hi boleh tahu anyone yg detect fibroid semasa hamil? Bahaya tak? Or dia boleh mengecut sebelum kelahiran? Kalau ada fibroid bersalin czer atau normal ya? Tq

1 Balas

hai sis saya detect fibroid w11. kk refer pada dr pakar untuk scan. bhya ke tak tu bergntung pada saiz fibroid, ad yang makin membesar, ad jgk yg mengecut. Kalau besar dan sekat laluan untuk baby keluar, kna czer. saya jmpa dr pakar w16 untk scan, fibroid makin mengecut 1x2cm. dia bagi tarikh untk scan pulak w34