Berak bocor

Hi Mommies ! Nak tanya. Semua brand ni dah try +Mikubi. Semua bocor. Tapi tak banyakla berbanding drypers. Anak minum susu Lactogen. Umur 5 bulan. Start bocor dari 3 bulan. Ada orang cakap jgn biar anak mengiring tapi anak selalu bocor waktu dia baring. Adakah salah pampers atau normal lama2 akan ok? Minta pendapat mommies ??

Berak bocor
43 Balas

Setiap brand pampers ade level dia.. Mcm mamypoko warna kuning tu mmg level pling low so mmg nipis.. Boleh cube warna biru.. Kalau drypes biru anak sy pakai xpernah pulak bocor tp kalau nk pakai drypes lgi..pakai drypes touch mmg xakan bocor n tebal.. Tp mahal sikit... Kalau nk murah n elok cube pakai brand genki.. Murah n sy rasa dia lagi bnyk serap kencing berbanding drypers..

4y ago

Kite pakaikan anak drypes touch mase tido je.. Bby pon tido lama sbb kulit kering.. Hehe

saya pun pakai semua tp kdg2 bocor jugak 😂 kdg anak lasak, jd kedudukan pampers tu tak betul tu yg mudah bocor. yg penting nak pilih pampers, punggung anak ruam ke tak. kalau tak ruam mksdnya pampers tu sesuai dgn anak. boleh pilih saiz bsr sikit supaya kurang bocor.

Saya selalu request sample pampers..so far yg pernah try & okeyh; Drypers touch, Genki pants, Merries, MamyPoko Extra Dry, Huggies Ultra, Huggies Platinum..Drypers Skinature yg latest tu pun okeyh jugak, soft mcm Huggies Platinum tp harga lagi murah drpd Huggies Platinum tu..

Cuba awak check dulu size - is it the right size for him? Sebab kalau baby besar but u pakai size kecik pun selalu bocor jugak. Otherwise bole cuba Huggies. I Kalau siang pakai drypers kalau malam Huggies. Sebabnya- cam u jugak (kaki bocor) memalam. Then check size

Sy pkai jenama nappy time org melayu jual tp made in german pempers premium kualiti memng trbaik sama dgn hrganya dn pcs yg de dlm stu kotak pon byk..klo beli borong dpt murah plk tu..ank sy pkai pon slesa dn tahn 12 jam

10mo ago

Org melayu jual tu kt mne

Anak saya pun minum lactogen pampers brand huggies... kena rajin check pampers sis... alhamdulillah anak saya tak pernah bocor lagi... melainkan kalau saya terlupa nak tukar pampers nya 😆

Mamy poko air fit, huggies & offspring. Semua ni dah pakai & tak bocor. Tp stick dgn Mamy poko & offspring sbb cutting besar. Tu rasanya mslh size je tu. Try kerapkan tukar diaper.

cuba mamypoko airfit, atau merries, mamypoko airfit yg tape kalau size m dan kebawah sesuai untuk yg najis masih soft, kemasan belakang diaper lebih panjang dan fit utk elak bocor

masa baby saya masih nb pakai pet2 ok je dah pandai jalan baru saya tukar drypers drypant tak de pun bocor kalau terlupa baru lah bocor sebab anak saya kuat kencing

try huggies dry pants sis..sy anak xboleh pakai yg tape...dri lepas tanggal pusat smpai skrg..klo pakai yg tape mesti bocor , huggies pants jugk yg ok