preggy again

Hi mommies.. nak tanya sbb confuse dan risau.. can you pls gv me some advise. I delivered a baby girl on june 2019 and now she is 11months old. Mine was a c-section.. doctors try very hard for normal delivery but i couldn't make it and end up operate. Now i get to know im pregnant again.. maybe 1month because i never scan yet. What should i do? Should i abort or carry on with this pregnancy. But its risky because its not even 1 year yet. Pls advise. Thank you.

5 Balas

Sepatutnya sis kena minta hubby guna condom jika Ingin bersama. Sekarang dah terlambat. Bergantung kepada sis samada mahukan anak ini atau tolak rezeki. Mengandung x sampai setahun selepas c section adalah bahaya. Lain kali cuba elakkan mengandung mcm ni. Pastikan suami sis pakai condom.

Go ask doctor for their professional advice. They know better about your condition. Whats good for you & baby.. Everything will be fine. I'll pray for you. Good luck. Smg semuanya dipermudahkan.. 😊

Sorry sis. Boleh tanya? Sis ada pkai perancang x? Baby saya baru 5bulan & saya belum period bulan 5 ni. Saya ada cucuk perancang tapi berkesan ke perancang ni? Saya risau mengandung lagi

Kakak ipar pun mengandung second baby even first baby belum cukup setahun. First baby czer. Second baby pun czer. Alhamdulillah dah selamat deliver pun 🥰

Kena tanya doc ni...xleh nk pandai2 sdri....ada org blh je tiap thn beranak even czer...jumpa doc n tanya pendapat doc apa yg terbaik