23 weekd

Hi mommies, nak tanya. Saya tgh pregnant anak sulung. 23weeks. Waktu² macam ni memang baby dah start aktif bergerak ke dalam belly ni? Sebab baby saya ni aktif sangt². Masa masak, makan n dgr ayat Al-Quran Paling aktif. N minggu ke berapa nak start pergerakan baby ye?

1 Balas

Start kira pergerakan baby masa 28 weeks nanti sis. 23 weeks aktif sebab kita baru dapat rasa dia gerak kan, saya pun macam tu jugak dulu, aktif sangat bergerak selagi kita tak kata kita tengah buat apa hihi nanti ade time dia selesa duduk dalam perut, dia tidur je sampai kita risau sebab dia tak gerak langsung walaupun kita tepuk tepuk perut