Berat turun

Hi mommies.. nak tanya, saya baru 11 weeks pregnant dan sekarang tengah morning sickness, tak lalu makan nasi, cuma banyak consume buah,susu dgn asid folic.. berat turun 3kg since 1st Ramadhan sampai hari ni. Takpe ke saya kurang makan carbo untuk trimester pertama ni? Risau tumbesaran baby tapi tak lalu makan..

2 Balas

gntikn dgn yg lain. roti / spageti dll . bnykkn mkn buah. masuk second trimester insyaAllah xda dh. sy bru 5 hari into second trimester. mual ada cuma sekali / 2 hari sekali. dlu mmg mkn buah pun mual 😅 stress jdnyaa

5y ago

Tapi bby ok je kan ? I mean tak makan nasi pon bby ok je kan..

Kita sama. Makan nasi tak lalu, berat turun sampai 4kg.