Soalan random (wipes & air)

Hi mommies, Nak tanya pengalaman masing2 bersihkan najis baby macamana ? Saya terfikir bila baby boleh adapt dengan air sejuk untuk bilas najis & tak perlu guna wipes untuk bersihkan. Sekarang baby saya 2 bulan lebih & still guna wipes setiap kali membuang. Terfikir nak start bersihkan guna air. Kefahaman & pandangan mak lain2. Boleh share tak.

26 Balas

saya ada baca baby 3 bulan dan berat 6kg keatas da boleh mandikan dengan air paip biasa sejuk. anak saya 3 bulan saya da bilass pakai air biasa da tak gunakan tisu basah da. dijamin bersih dan dpt kurangkan penggunaan tisu basah(save budget). lagi satu anak saya tak boleh mandi air suam nanti leher dan celah kangkang mudah melecet. kalau mndi air paip biasa tkde pun.

6mo ago

kena bagi dia biasa mandi air paip je laa kan..nanti try laa .