Soalan random (wipes & air)

Hi mommies, Nak tanya pengalaman masing2 bersihkan najis baby macamana ? Saya terfikir bila baby boleh adapt dengan air sejuk untuk bilas najis & tak perlu guna wipes untuk bersihkan. Sekarang baby saya 2 bulan lebih & still guna wipes setiap kali membuang. Terfikir nak start bersihkan guna air. Kefahaman & pandangan mak lain2. Boleh share tak.

26 Balas

anak dr awal lahir pun direct air paip dah.. kalau awal2 tu bila 💩 baru guna wipes, lap dulu pastu bwk gi sinki. bila dh 2bulan duk sendiri berdua je dgn anak mmg tak guna langsung dh wipes.. wipes yg beli dgn dpt hadiah semua buat lap benda2 lajn je 🤣 untuk anak tak habis 1 bungkus pun