Soalan random (wipes & air)

Hi mommies, Nak tanya pengalaman masing2 bersihkan najis baby macamana ? Saya terfikir bila baby boleh adapt dengan air sejuk untuk bilas najis & tak perlu guna wipes untuk bersihkan. Sekarang baby saya 2 bulan lebih & still guna wipes setiap kali membuang. Terfikir nak start bersihkan guna air. Kefahaman & pandangan mak lain2. Boleh share tak.

26 Balas

Awal pantang saya letak air dalam botol spray & guna tisu bukan wipe sebab takut kulit anak sensitive. Lepas hari ke 3-7 ke atas biasanya tali pusat akan luruh. Jadi biasanya lepas hari ke 10 kelahiran saya guna direct paip untuk cuci walaupun pukul 3 pagi.